FreeLance.HU

A "freelance" kaland

Újra itt van, újra itt van...

2018. július 06. 16:12 - hosszutav

Majdnem két éve hagytam magára a http://freelancehu.blog.hu-t. Rengeteg minden történt azóta, de a blog szempontjából annyi fontos igazán, hogy még mindig szabadúszóként dolgozom, leginkább a korábbi bejegyzésekben bemutatott UpWorkről szerzem a klienseimet, és a legkevésbé sem bánom, hogy valamivel több mint két évvel ezelőtt belevágtam a “freelance kalandba”. Ugyan nem gazdagodtam meg, de az elmúlt két évben sikerült megszervezni egy esküvőt, teljesen felújítani egy lakást, illetve bevállalni egy gyerek születését anélkül, hogy egyszer is aggódni kellett volna az anyagiak miatt. Ja, mindezt átlag heti 18-20 óra munkával.

bence-boros-517717-unsplash.jpg

Nem vagyok elégedetlen a helyzetemmel, de úgy gondolom, eljött az idő, hogy emeljem a tétet. Saját vállalkozás indítását fontolgatom, illetve, ha csak a szabadúszás marad, nagyjából meg szeretném duplázni az éves keresetemet 2019 végére. Azért kezdek megint bele a blogolásba, hogy emlékeztessen ezekre a célokra.

A legkevésbé sem naplós blogolást tervezek. Sokkal inkább az elmúlt két év tapasztalatait, tanulságait fogom feldolgozni, és olyan formában közzétenni, hogy, aki követni akarja a példámat, az könnyen megtehesse. Ne értsetek félre. Nem azt gondolom, hogy én lennék a legjobb, legsikeresebb freelancer. Még azt sem gondolom, hogy én tudnék bárkit a legjobban felkészíteni arra, hogy maga is szabadúszóvá váljon. Annyit viszont tudok, hogy egy éve felvettek az UpWork Premium Freelancer Programjába, ahová az UpWorkön regisztrált szabadúszók legjobb 10%-a kerülhet be. Ez úgy működik, hogy meghívnak, azaz megnyitják előtted a jelentkezés lehetőségét, te jelentkezel, ők elbírálják a jelentkezésed, majd, ha mindent rendben találnak, sor kerül egy Skype interjúra is, ahol az egyik UpWork Talent Specialisttel beszélgettek el a tapasztalataidról, céljaidról, elképzeléseidről. Úgy képzelem, a Premium Freelancer Program tagságom, a 100%-os sikerrátám és a hosszú távú klienseim feljogosítanak valamelyest arra, hogy a szabadúszóként történő érvényesülésről írjak/beszéljek.

Természetesen még rengeteget kell tanulnom. Bizonyos szempontból ez a blog is ebben segít, és hálásan köszönöm (előre is) mindazoknak, akik olvasták, olvassák, illetve olvasni fogják a blog tartalmát.

jessica-lewis-512224-unsplash.jpg

Mielőtt lezárnám ezt a bejegyzést, álljon itt néhány elképzelés arról, hogy mi is várható a továbbiakban:

Az alábbiakban található linkek közül a Buffer és a Pixelme oldalaira vezető linkek ú.n. referral linkek. Amennyiben ezekről a linkekről regisztráltok, és elő is fizettek ezekre az eszközökre, úgy az eszközök működtetői a kifizetésetek néhány százalékát nekem utalják. Neketek semmivel nem kerül többe az eszköz használata -- sőt bizonyos esetekben még olcsóbb is lehet az előfizetés --, viszont ezzel hozzájárulhattok a blog növekedéséhez.

  • Útmutatók arról, hogy miként boldogulj a különböző freelancer/side-gig oldalakon (UpWork, Fiverr, Freelancer stb.)
  • Alap side-gig lehetőségek, azaz olyan szolgáltatások, amikkel viszonylag egyszerűen, és viszonylag kis ráfordítással elindíthatod a szabadúszó karrieredet, akkor is, ha nem vagy programozó, fordító, író, fotós vagy marketinges, de akarsz dolgozni
  • Ajánlók, hogy mit és hol kezdj el tanulni, ha úgy gondolod, hogy semmihez sem értesz, amivel elkezdhetnéd a freelance karriered
  • Ajánlók, hogy mit és hol tanulj, ha már elkezdted a freelancerkedést, de fejlődni szeretnél, és nem tudod, hogy mi lenne a megfelelő lépés
  • Eszközök, amiket használhatsz/érdemes használnod (főleg digitális marketing és közösségi média menedzsment terén)(pl. Buffer, Hootsuite, PixelMe stb.)
  • Olyan digitális marketing stratégiák, illetve taktikák, amiket akkor is érdemes ismerned és használnod, ha nem a marketing területén akarsz dolgozni, de szeretnél minél több megbízást
  • Amennyiben kérdéseitek vannak/lesznek, természetesen azokra is megpróbálok válaszolni.

jeremy-bishop-207400-unsplash.jpg

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freelancehu.blog.hu/api/trackback/id/tr8714097857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hal95 2018.10.30. 17:18:42

Szia! Lenne néhány kérdésem a témával kapcsolatban. Én a freelance.hu oldalát nézegettem, arról van esetleg valami véleményed, van vele valamilyen tapasztalatod?
Továbbá még érdekelne az is, hogy ezeken az oldalakon hogyan működik az adózás?
Előre is köszönöm a válaszod!
Üdv: Zsolt
süti beállítások módosítása